Miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 19.00, Adela Dragomir lansează cel mai recent volum de poezie, intitulat Rămâne-mă și apărut la editura Diacritic, anul acesta. Evenimentul are loc la librăria LA Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11). Alături de poetă, vor vorbi despre carte Simona Constantinovici, Marcel Tolcea și criticul Cornel Ungureanu.

 

Cornel Ungureanu: ”Adela Dragomir este un scriitor cu un traseu singular, important pentru acest timp al poeziei. Rămâne-mă e cuvântul Ei, Ea şi-l asumă, ea scrie pornind de la acest imperativ.”

Marcel Tolcea: ”Vreau să spun că Adela Dragomir este poetă în toată puterea cuvântului (sic!) fiindcă se scrie pe sine nu cu o cerneală de ficțiune, ci cu una a ființei. Și mai cred că Adela este poetă în toată puterea cuvântului – nu sună rău asta – fiindcă, paradoxal, nu vrea să scrie poezie, ci să nască o barcă de hârtie vie cu care să călătorească spre inima-i.”

Simona Constantinovici: ”Fulgurație, impuls adolescentin, armonie, emoție, blândețe, rezonanță, reflex al conștiinței fragmentare, poezia Adelei Dragomir are alura unor flori de ikebana din petale filigranate de sticlă.”

Despre autoare

Cristina Adela Dragomir (1980), Timișoara, este poetă și psihoterapeut. Îndrumată literar de Cornel Ungureanu, din 1997, când acesta îi publică un grupaj de poeme în Suplimentul Literar al ziarului „Renașterea Bănățeană”.  A primit premiul „Amarcordpentru debut în poezie, acordat de Uniunea Scriitorilor, Filiala Timișoara,  în 1998 și este membră a grupării „Ariergarda” din 2003. A publicat volumul de poezii Colaj de tăceri, Editura Brumar, 2010, are apariții cu poezie și proză scurtă în „Orizont”, „Orient Latin”, „Forum Studențesc” și este prezentă în antologii de poezie și în cărțile colective editate de „Ariergarda”.