Cultura este la fel de complexă și la fel de vie ca realitatea dimprejurul nostru. Ea se construiește dintr-o multitudine de perspective și dimensiuni.
Înțelegând cultura, înțelegi altfel realitatea. O altfel de realitate. Crești, gândești și ești și tu altcumva.
🎨🎭🎼📚
Artă’N Casă Junior este locul în care cei mici învață să înțeleagă cultura, ca să poată înțelege și re/construi realitatea. Artă’N Casă este spațiul de bucurie și învățare, în care Timișoara culturală devine parte din viața copiilor – experiențe memorabile, dialoguri, creație, încredere de sine, încredere în oraș și cultură.

📖 A fost odată ca niciodată…sau mai bine zis: începem să fim odată ca niciodată.
Veniți cu noi să aflați despre călătoria pe care Artă’N Casă o propune juniorilor pentru următoarea jumătate de an, care începe cu 100 de povești despre 100 de “Nesupuse”.
Călătorie pe care PROFI România o face posibilă.

Despre Nesupunere și Elite, despre Succes, Performanță, Celebritate, Vârstă și Istorie, ne vor povesti duminică seara:

💚 Adina Rosetti jurnalistă, scriitoare și, nu în ultimul rând, mama Clarei și a lui Anton. A publicat mai multe volume de proză pentru copii și adulți. Îi plac marea, dragonii, zilele de poimâine și vorbitul aiurea-n tramvai.
💜 Iulia Iordan este scriitoare, educator muzeal și curator. Petrece mai mult timp printre copii decât printre adulți… din principiu.
💛 Livia Coloji ilustrează cărți, ambalaje, afișe și jucării de mai bine de zece ani și realizează serii mici de produse ilustrate de aproape trei ani. Locuiește în Timișoara și lucrează, alături de alți doi colegi, într-un artist-run-space pe nume Balamuc.

NESUPUSELE este un proiect al De basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți, care propune o recuperare cultural-istorică a 100 de personalităţi feminine.

NESUPUSELE se dorește a fi un proiect de educaţie alternativă având ca teme transversale: diversitatea culturală, dezvoltarea valorilor patriotismului şi ale spiritului civic, respectul pentru istoria privată, cea de zi cu zi, nu doar pentru cea publică a unei ţări.

Vârsta recomandată: nu avem, dar să spunem +7 🙂
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Artă’n Casă Junior este un proiect realizat de Asociatia Culturala Contrasens și Artă’n Casă – Scoala de Vara.