Despre Noi / About us

Librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara s-a deschis în 2 decembrie 2016, la inițiativa a două prietene din copilărie, Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan. Cele două prietene, absolvente ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și-au propus să creeze un spaţiu cultural de referinţă, atât pentru timişoreni şi mediul artistic local, cât şi pentru turiştii care ne vizitează oraşul. Prin oferta de carte și evenimentele organizate, au creat un loc de poveste, cald şi prietenos, recomandat de cărţi atent selectate, predominant din literatura română şi universală, ştiinţe umaniste şi artă. De asemenea, cele două asociate și-au propus să îi apropie şi pe copii de carte, oferindu-le un spaţiu de lectură doar pentru ei. Prin evenimentele culturale şi oferta librăriei, au reușit să atragă şi să cultive un public care să aprecieze delicatesele, fie ele literare sau nu.

Astfel, la 1 an și jumătate de la deschiderea oficială a librăriei, aceasta a fost primită în Federația Europeană și Internațională a librarilor (European and International Bookseller Federation), a primit Premiul Librarul anului 2017 în cadrul Festivalului Internațional ”Poezia e la Bistrița”, numeroase interviuri în publicații print și online, la radio și la TV,  și, în luna iulie a anului trecut, cele două prietene asociate au ținut o prezentare despre ”The business of books is the business of life” în cadrul TEDx Floreasca. De asemenea, librăria a primit premiul de ”Regenerare urbană” din partea Asociației Urbaniștilor din Timișoara și a găzduit și organizat evenimente cu scriitori din țară, din Germania, Austria, Ungaria, Serbia, SUA și Islanda.

 

At Two Owls Bookstore is an independent initiative of two life-long best friends, Oana Doboși – Potcoavă and Raluca Selejan. It was only a normal course to open an independet bookstore in their hometown, since both are passionate about books and about literary life.