Trei
29.90 lei cu TVA
Autor:Sorin Gherguț
Una dintre cele mai originale voci ale poezii contemporane revine, de data aceasta la Editura Vellant, cu un nou volum de poezie: “Trei”. Sorin Gherguţ a fermecat cititorul de versuri cu o poezie foarte bine definită de ironie, glumă, calambur, jocuri de cuvinte, toate acestea folosite ca nişte instrumente de explorare a temelor grave ale ale literaturii. O poezie care se citeşte cu zâmbetul pe buze şi doar uşor îngândurat. Volumul „Trei” atrage şi prin ilustraţiile care reproduc pânzele clasice ale artistului plastic Nicolae Comănescu, un dialog atractiv între poezie şi pictură, care astfel se potenţează una pe alta, ca într-un duel liric.
În stoc
Autor: Sorin Gherguț
Traducător:
Editura/Colecție: Vellant
An apariție: 2016
Nr. pagini: 144
Ilustrator: Nicolae Comănescu
Descriere carte: Una dintre cele mai originale voci ale poezii contemporane revine, de data aceasta la Editura Vellant, cu un nou volum de poezie: “Trei”. Sorin Gherguţ a fermecat cititorul de versuri cu o poezie foarte bine definită de ironie, glumă, calambur, jocuri de cuvinte, toate acestea folosite ca nişte instrumente de explorare a temelor grave ale ale literaturii. O poezie care se citeşte cu zâmbetul pe buze şi doar uşor îngândurat. Volumul „Trei” atrage şi prin ilustraţiile care reproduc pânzele clasice ale artistului plastic Nicolae Comănescu, un dialog atractiv între poezie şi pictură, care astfel se potenţează una pe alta, ca într-un duel liric.
Prezentare autor: Sorin Gherguț (n.1973, București) a mai publicat volumele de versuri Time Out (Editura Timpul, Iași, 1998) și Orice. uverturi și reziduuri (Editura Pandora M - Grupul editorial Trei, București, 2011). A mai fost tradus în cehă, turcă și suedeză. A tradus în română proză de William Burroughs (Prînzul dezgolit, Junky) Charles Bukowski (Poșta), Paul Auster (Mr.Vertigo) și Bob Dylan (Tarantula). Este absolvent al Facultăţii de Litere de la Universitatea Bucureşti, secţia română-franceză, şi al masteratului de lingvistică teoretică de la aceeaşi universitate.
Nicolae Comănescu s-a născut pe 14 noiembrie 1968 în Pitești. Comănescu înființează alături de Dumitru Gorzo, Alina Pențac, Angela Bontaș, Alina Buga, Florin Tudor și Mona Vătămanu, grupul Rostopasca de factură neo-dada, cu care expune aproape cinci ani. După destrămarea grupului, Comănescu continuă să picteze și să participe la expoziții în România și în Germania, fiind una dintre cele mai apreciate şi vizibile personalităţi ale artei plastice cotemporane. În 2011 i se organizează la Muzeul Național de Artă Contemporană prima expoziție retrospectivă, intitulată Berceni.