Cartea lunii ianuarie la Bufnițe: Bani. Muncă. Timp liber de ELENA VLĂDĂREANU, colecția Vorpal, Nemira, 2017
- Cartea lunii ianuarie 2018 la librăria La Două Bufnițe
- Lansarea volumului de poezie are loc vineri, 12 ianuarie 2018, la ora 19.00
- Alături de poetă, vor prezenta cartea jurnalista Daniela Rațiu și scriitorul Alexandru Potcoavă
- Volumul a apărut în 2017, în colecția de poezie Vorpal a editurii Nemira
Vineri, 12 ianuarie 2018, de la ora 19.00, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11) are loc lansarea volumului de poezie Bani. Muncă. Timp liber de Elena Vlădăreanu, apărut în colecția Vorpal a editurii Nemira, ales pentru campania Cartea lunii la Bufnițe. Alături de autoare, vor prezenta Daniela Rațiu – scriitor, jurnalist și om de televiziune și Alexandru Potcoavă – poet, prozator și librar.
Proiectul librăriei independente La Două Bufnițe, Cartea lunii la Bufnițe, continuă și în anul 2018. Anul trecut, 4 autori au fost parte din această campanie de promovare a literaturii: o autoare străină – Clara Uson, din Spania, cu romanul Fiica Estului, apărut la editura Polirom, în traducerea doamnei Mariana Sipoș și trei autori români – Bogdan-Alexandru Stănescu, cu romanul Copilăria lui Kaspar Hauser, editura Polirom, 2017, Daniel Vighi cu romanul Mort în Patagonia, editura Polirom, 2017 și Viorel Marineasa și cartea de dialoguri cu Robert Șerban, Prozator din silă, editura Casa de Pariuri Literare, 2017.
Bani.Muncă.Timp liber de Elena Vlădăreanu a fost aleasă pentru campania Cartea lunii ianuarie la Bufnițe, fiind primul volum de poezie ales în acest proiect. Volumul a apărut în colecția de poezie Vorpal, a editurii Nemira, la târgul de carte Gaudeamus de la București, în luna noiembrie 2017, unde a fost în topul vânzărilor pentru editură.
„O carte despre condiția artistului/artistei, despre cutumele lumii literare românești în care trăim. O artă poetică despre cât de nepoetică poate fi supraviețuirea. Elena Vlădăreanu dă voce tuturor vocilor care șoptesc pe la colțuri, dar nu vorbesc despre propria condiție, dă o voce, în mod radical, frustrării, furiei și fricilor unor artiști care nu mai au timp să se ocupe de arta lor, fiind confiscați de știința supraviețuirii, captivi în ecuația bani/muncă/timp liber. O voce plasată în afara metaforei și a iluziei. Mai mult ca niciodată, Elena Vlădăreanu își confirmă în această carte stilul, forța, dar și misiunea pe care și-a asumat-o.”, Svetlana Cârstean, coordonatoarea colecției de poezie Vorpal a editurii Nemira.
Elena Vlădăreanu s-a născut în 1981, în Medgidia, județul Constanța. A absolvit cursurile Facultății de Litere a Universității București și are un masterat în studii vizuale la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. A debutat în colecția underground Carmen coordonată de Un Cristian (Cristian Cosma) în 2001, iar oficial, în 2002, cu volumul Pagini (Editura Timpul). A publicat Fisuri (Pontica, 2003), europa. zece cântece funerare (Cartea Românească, 2005), spațiu privat. A notebook, cu 33 de ilustrații de Dan Perjovschi (Cartea Românească, 2009), Non Stress Test (Casa de Pariuri Literare, 2016). Volumul spațiu privat a fost tradus în italiană de Gabriele di Palma și a apărut în 2016 la Editura Pietre Vive. Împreună cu partenerul său, regizorul Robert Bălan, a creat mai multe performance-uri și spectacole, cel mai recent fiind Identic natural, în 2016. În prezent, realizează o emisiune despre filme la Radio România Cultural, trăiește și lucreaza în București.