În cele aproape trei luni în care ușa librăriei noastre a fost închisă, amintirile și sprijinul vostru au făcut ca povestea Bufnițelor să meargă mai departe, atâta timp cât ne-am adus aminte, am continuat să fim împreună, oameni și cărți, indiferent de ceea ce ne-a despărțit. Fereastra librăriei a rămas tot timpul deschisă și va rămâne așa multă vreme de acum încolo. Din 1 iunie, redeschidem ușa librăriei noastre, care, datorită artistelor Monica Schuller Veilirovici și Ligia Seculici, are o nouă înfățișare și e pregătită să fie o a doua casă pentru voi, așa cum v-am obișnuit din 2016 încoace. În același timp, așa cum v-am promis, lansăm un nou loc al memoriei: www.ladouabufnite.ro

Și iată că, încă o dată, poveștile ne vor putea schimba. Vara aceasta vă propunem o călătorie altfel, fără timpul petrecut în aeroporturi, fără check-in la hotel, fără a vizita țări, orașe, muzee. Din fericire, cărțile ne pot purta prin locuri în care altfel nu am fi putut ajunge. Vom putea deveni adevărați globe-trotteri. Și vom fi chiar și mai câștigați, de vreme ce cu ajutorul cărților putem călători nu doar în spațiu, dar și în timp și lumi ficționale. Sună promițător, nu-i așa?

Călătoria pe care v-o propunem începe, ca oricare alta, cu o hartă. Am construit o librărie virtuală sub forma unei hărți care să ne ducă, prin intermediul celor 94 povești pe care le recomandăm, către 94 de destinații. Geografia fizică a librăriei noastre devine, așadar, și una virtuală, iar călătoria, una livrescă. Pornim din Timișoara înspre Ithaca și străbatem, vreme de trei luni, întreaga lume., Câte o carte va deveni zilnic un bilet de călătorie care ne va purta prin țară, dar și dincolo de granițe: înspre Est, la Chișinău, Cernăuți, Rusia ori Bagdad, în Nord și Vest, din Islanda în Franța și SUA, în Sudul napolitan. Și când vom ajunge la capătul lumii, o vom lua de la început, adică de la începuturile literaturii. Ne vom îndrepta spre Ithaca. Povestea tuturor călătoriilor o vom încheia acolo.

Pornim din Timișoara…

… dar vrem să pornim împreună și cu cei care nu sunt timișoreni. Vrem să pornim toți deodată, din același loc; avem la îndemână aceeași hartă virtuală a librăriei care să ne ajute să ne deschidem porțile pentru toți cititorii. Vrem să lăsăm poveștile și atmosfera librăriei să călătorească și ele către voi și apoi, împreună, echipați corespunzător, să plecăm cu toții vreme de trei luni prin lume.

Așadar, o dublă călătorie – a noastră prin lume și literatură, și a literaturii către noi toți, cititori și călători – iată ce ne propunem în această vară. Începând cu 30 mai, vom călători zilnic cu câte o carte, la care veți avea reducere de 15% atât în librărie, cât și pe site. Let the adventure begin!