În luna ianuarie 2021, Asociația Culturală La Două Bufnițe a organizat un nou atelier de lectură în cadrul proiectului Mens sana in corpore sano al Lyons Club Tymes 1266 Timișoara. Atelierul a fost realizat online, prin platforma Google Meet și a fost însoțit de o donație de cărți pentru biblioteca Școlii Gimnaziale Livezile.
Începând cu luna decembrie 2020, Lyons Club Tymes 1266 Timișoara a lansat un nou proiect de implicare în comunitate care își propune să le aducă copiilor din 10 școli din județul Timiș cărți, povești și bucuria de a-și depăși barierele fizice. Proiectul se numește Mens sana in corpore sano, are 2 componente prin care își propune să aducă o schimbarea în viața de zi cu zi a copiilor prin donație de cărți către școlile selectate, ateliere de lectură și antrenamente tip crossfit cu elevii din aceste școli, componente coordonate, pe parte de cărți și lectură de Asociația Culturală La Două Bufnițe și de Ora lui Robert/Academia de Handbal Timișoara pe partea de antrenament fizic. Mens sana in corpore sano se va desfășura în anul lionistic 2020/2021 și a debutat în luna decembrie cu un prim atelier de lectură desfășurat online cu elevii de la Școala Gimnazială din Bethausen, județul Timiș, proiectul fiind propunerea noului Președinte Lyons Club Tymes 1266 Timișoara, Ioan Silviu Doboși.
Cărțile te ajută să crești, componentă a proiectului Mens sana in corpore sano, este o campanie care are ca scop donarea de cărți către copiii cu mai puține posibilități materiale, dar care citesc foarte mult și este coordonată de Asociația Culturală La Două Bufnițe. Prin Cărțile te ajută să crești, organizatorii și-au propus să apropie copiii de lectură și să le ofere acestora, la bibliotecile școlilor de care aparțin, cărți noi care să le stimuleze apetitul pentru lectură și creativitatea. Competențele pe care copiii le vor dobândi prin atelierele de lectură, care au loc online din cauza pandemiei, sunt zonele competențelor transversale, competențelor de alfabetism disciplinar și din zona competentelor de gândire creativă.
Ora lui Robert, cea de-a doua componentă a proiectului Mens sana in corpore sano, este un antrenament educativ pentru copii ce presupune mișcare fizică și joc combinând cele mai eficiente tehnici dintr-o mare varietate de exerciții sportive în jocuri practicate cu o intensitate relativ ridicată într-un timp scurt, cuprinse în structuri de antrenamente pentru copii care se va desfășura în primăvara anului viitor. Ora lui Robert, concept propus de handbalistul Robert Andrei Năstăsie este un antrenament tip crossfit, o activitate fizică privită ca un joc, cu noțiunile de efort și perseverență vor ajuta copilul să își dezvolte propriile modalități de a se autodepăși, de a se integra, de a face parte din grup și totodată, de a-și conștientiza valoarea individual care promovează ideea de comunitate, unde există încurajare, susținere și apreciere reciprocă în cadrul antrenamentelor.
Mens sana in corpore sano se va desfășura pe tot parcursul anului lionistic 2020/2021 în 10 școli din județul Timiș care au fost alese împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Cele 10 școli sunt: Școala Gimnazială Nr.1 Timișoara, Școala Gimnazială- Dimitrie Leonida(Nr.11) Timișoara, Școala Gimnazială Nr.29 / Liceul Transporturi Auto, Școala Gimnazială Nr.15 Timișoara, Școala Gimnazială Bethausen, Școala Gimnazială Livezile, Școala Gimnazială Ghizela, Școala Gimnazială Margina, Școala Gimnazială Saravale și Școala Gimnazială Pișchia.
Organizator: Lyons Club Tymes 1266 Timișoara
Parteneri: Asociația Culturală La Două Bufnițe, Academia de Handbal Timișoara, Ora lui Robert, Fundația Politehnica Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș