Joi, 28 aprilie 2022, de la ora 18.30, Tudor Crețu lansează în librărie volumul de poezie Blesteme&more, apărut anul trecut la editura Casa de Pariuri LIterare.

Tudor Crețu (n. 1980) a absolvit Facultatea de Litere, filosofie și istorie a Universității de Vest, secția jurnalistică-engleză și este doctor în filologie cu prima teză susținută la Universitatea de Vest din Timișoara despre literatura narcoticelor (Narcoliteratură. Tipologii de narcomani, 2012). A debutat în revista Orizont (2000), iar în volum, cu Dantelăriile Adelei (2001). Alte volume publicate: Obiectele oranj (2005), Omul negru (2008), Developări literare (studii critice, 2011) s.a. Din 2011, este directorul Bibliotecii Județene Timiș.

”Dacă are cineva nevoie de un serviciu de blesteme, la Tudor Crețu trebuie să apeleze. Pentru că o asemenea vervă imprecativă n-am mai văzut de pe vremea lui Arghezi. Experimentul de aici al lui Tudor transforma sarcasmul în incantație, folosind limbajul – inclusiv cel premeditat execrat – ca spectacol al indignării. Violența furiei și silei vine însa din traumatizarea nervului moral și toată dezlănțuirea ei e doar un exercițiu de exorcism. Galeria de fiziologii grotești (și asta e încă un termen blind), inspirate – ba chiar luate direct – din realitate, e o pictură de catharsis, o sperietură cu scop curativ. Vituperații ca alertă morală, sperieturi de vindecare scrie Tudor. “V-am speriat ca un strigoi duhnind a rachiu” – da, da, chiar așa. De nu mai rău.” – Al. Cistelecan