Vineri, 24 martie 2023, la ora 18.00, la Librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin), are loc lansarea volumului Cartea Războiului de Bogdan O. Popescu, apărut în 2022 la Editura Vellant. Invitați la eveniment alături de autor sunt Marius Chivu și Robert Șerban. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

”În vremuri nenorocite de pandemie și de război, noul volum de versuri al lui Bogdan O. Popescu capătă o stranie legitimitate”, spune Mircea Cărtărescu despre noul volum de versuri al poetului-medic neurolog Bogdan O. Popescu, ”Cartea războiului”, care a apărut la editura Vellant, însoțit de câteva desene de Mihai Zgondoiu.

”După Cartea dragostei lumea mi s-a arătat altfel, prin drapaje revelatoare ale durerii. De unde eram topit de dragostea de iubită, dar și de toți oamenii și lucrurile, progresiv, m-am trezit că dansez în contradicții, conflicte și anxietate. Și am dansat, cât m-a ajutat condiția fizică, după care am simțit nevoia să mă redefinesc. Și m-am simțit cumva, culmea, dator să port această stare de spirit. Și am văzut, am simțit, că mă urau cuvintele mele, mă extermina creierul meu, mă executa plutonul sentimentelor antrenat de mine. Atunci m-am așezat de-a curmezișul și am scris Cartea războiului. Pentru că nu se poate să te omori singur, fără să scoți un cuvânt. Am scris-o și m-am salvat. Legiunile s-au retras, cuvintele s-au îmblânzit. Cam asta este. Cartea războiului.”, a declarat Bogdan O. Popescu.