Miercuri, 18 mai 2022, de la ora 18.30, la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin) are loc lansarea cărții-album Constantin Flondor. Drumuri spre formă. Concepte artistice multimediale de Ileana Pintilie, publicată anul acesta la editura Kultur.West.

Despre carte vor vorbi Smaranda Vultur, Robert Șerban și Ileana Pintilie, autoarea volumului, în prezența artistului.

”În Constantin Flondor. Drumuri spre formă  am început să studiez modul în care se articulează o operă – respectiv opera acestui important artist timișorean – până la alcătuirea unui limbaj vizual recognoscibil. Angajat în căutarea unei forme de reprezentare corespunzătoare ideilor lui și pornind de la studiile de percepție, Flondor le transpune inițial într-un limbaj pur grafic, revenind ulterior cu tușe de culoarea, dar și cu alte „ingrediente” ce se constituie într-o identitate stilistică cu un timbru specific.

Articulată din schițe, însemnări, caiete pedagogice sau numeroase proiecte, dezvăluind o viață de cercetare, creația lui Flondor pune în valoare un proces structurat de cunoaștere și de înțelegere, de observare a naturii ca mijloc de cercetare prin intermediul artei. Toate aceste studii conțin o potențialitate, având capacitatea de a se coagula într-o reprezentare originală, ce păstrează un echilibru între formă și concept.” Ileana Pintilie

Evenimentul este organizat de librăria independentă La Două Bufnițe în parteneriat cu kulturwest.de și Fundația Interart TRIADE.