La Două Bufnițe – 7 ani de librărie – 7 evenimente

Luni, 27 noiembrie 2023, la ora 18.30, la Librăria independentă La Două Bufnițe (Timișoara, Piața Unirii 11, intrare de pe Matei Corvin) are loc cel de-al doilea eveniment din programul aniversar al librăriei. Dia Radu va intra în dialog cu Oana Doboși și Raluca Selejan pornind de la volumul de interviuri Călătorie într-o fotografie, apărut anul acesta la Editura Nemira.

„Cartea de față e rezultatul unui pariu. E pariul unor întrebări și răspunsuri care te deschid spre celălalt, care te deschid spre lume. Am oprit între copertele ei 16 interviuri: 16 moduri de a fi, 16 ferestre spre peisaje cu totul diferite, 16 călătorii pentru care nu aveți nevoie nici de bagaj, nici de bilet. Sunt 16 scriitori, muzicieni, regizori, plasticieni, alături de care am petrecut ore și care mi-au oferit fiecare o cheie spre părți mai puțin cunoscute din viețile lor.“ Dia Radu

Dia Radu a lucrat ca documentarist cu presa franceză și a publicat reportaje și cronici în revista Esquire. Fandează ocazional în platourile TVR Cultural și, de aproape un sfert de secol, este reporter și editor cultural la revista Formula As. În 2021, a pus pe picioare www.divanulimaginar.ro, o platformă de jurnalism independent, care radiografiază în dialog lumea culturală de azi. Este autoarea volumelor Lumea în Si Bemol. Dan Grigore de vorbă cu Dia Radu, apărut în 2016 la Editura Polirom, și Divanul Imaginar. Lumea românească în 18 interviuri, apărut în 2017 la Editura Trei. Este absolventă de Litere. Crede în scrisul frumos, în nemurirea sufletului și-n transele electro. Îi plac oamenii, visează la insulele îndepărtate și n-are pisică.