În cadrul celei de-a doua sesiuni de acordare a Burselor și Premiilor Brătianu s-au acordat trei premii (pentru domeniile Cultură scrisă, Muzică și Film) și patru burse (o bursă pentru domeniul Cultură Scrisă, o bursă pentru domeniul Muzică și două burse pentru domeniul Film). Premiul a fost în valoare de 15.000 lei, iar bursa este în valoare de 12.000 lei. Bursele Brătianu s-au acordat în baza dosarului transmis pe mail de către solicitant. Pentru fiecare domeniu, s-a acordat câte două burse pentru absolvenți de studii superioare cu diplomă de licență sau echivalentă și pentru persoane care urmează cursuri în domeniu în cadrul unei instituții de învățământ superior. 

Raluca Selejan a obținut o Bursă Brătianu din partea Ministerului Culturii pentru proiectul “Cărțile te ajută să crești”. Proiectul apropie tinerii cititori din zona rurală a județului Timiș de obiceiul lecturii, prin atelierele de lectură și prin donații de cărți.

Proiectul Cărțile te ajută să crești și-a propus să apropie copiii de lectură și să le ofere acestora, la bibliotecile școlilor de care aparțin, cărți noi care să le stimuleze apetitul pentru lectură și creativitatea. Competențele pe care copiii le-au dobândit prin atelierele de lectură care au avut loc online, din cauza pandemiei, sunt zonele competențelor transversale, competențelor de alfabetism disciplinar și din zona competentelor de gândire creativă.

Cele trei școli care au beneficiat de Bursa Brătianu, ediția a 2-a 2020, cîștigată de Raluca Selejan, sunt: Școala cu clasele I-VIII din Bethausen, școala cu clasele I-VIII din Pișchia și Școala cu clasele I-VIII din Saravale. Astfel, copiii care au participat la ateliere au fost încurajați să lucreze în echipă, să comunice, să coopereze, să citească, să pună întrebări, să facă conexiuni.

Mai multe detalii, aici: http://www.cultura.ro/anunt-public-rezultatele-finale-cadrul-celei-de-doua-sesiuni-de-acordare-burselor-si-premiilor