Toamna aceasta, Asociația Culturală La Două Bufnițe a făcut ateliere de lectură online cu elevii de la 6 școli din județul Timiș și a donat cărți noi pentru bibliotecile școlare din Livezile, Ghizela, Pișchia, Saravale, Margina și Bethausen.

Prin proiectul Cărțile te ajută să crești, Asociația Culturală La Două Bufnițe și-a propus să apropie copii de lectură și să le ofere acestora, la bibliotecile școlilor de care aparțoin, cărți noi care să le stimuleze apetitul pentru lectură și creativitatea. Competențele pe care copiii le-au dobândit prin atelierele de lectură care au avut loc online, din cauza pandemiei, sunt zonele competențelor transversale, competențelor de alfabetism disciplinar și din  zona competentelor de gândire creativă. Astfel, copiii care au participat la ateliere au fost încurajați să lucreze în echipă, să comunice, să coopereze, să citească, să pună întrebări, să facă conexiuni, să accepte și să ofere puncte de vedere diferite, să construiască un argument logic, să recontextualizeze, să folosească imaginația, să recombine secvențe existente și să anticipeze.

Considerând că nu poți avea o societate educată fără cărți bune, iar fondul de carte al bibliotecilor școlare nu a mai primit finanțare, ceea ce duce la scăderea șanselor copiilor din medii defavorizate de a avea acces la cultură, proiectul și-a propus ca pe termen mediu, prin donația de cărți și atelierele online, să le arate copiilor că pot primi cărți noi la școală și că cititul are un mare avantaj de a-i forma și că pe măsură ce citești mai mult, îți dai seama ce ți se potrivește și ce te ajută. De aceea, pe termen lung, scopul proiectului Cărțile te ajută să crești este ca tot mai multe școli din județul Timiș să primească cărți noi pentru ca tot mai mulți copii din județ să se bucure de ele.

Credem că cel mai important lucru pentru Asociația Culturală La Două Bufnițe și pentru librăria independentă La Două Bufnițe rămâne întâlnirea dintre tinerii cititori și cărți, deoarece ceea ce le putem oferi prin evenimentele și activitățile pe care le facem poate influența relația cu lectura a generațiilor viitoare.

Proiectul Cărțile te ajută să crești este organizat de Asociația Culturală La Două Bufnițe, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Club Lions Tymes 1266 Timișoara.

Dacă doriți să ne sprijiniți proiectul și să fim împreună un real sprijin pentru comunitate, vă invităm să:

  • DONAȚI o sumă de bani direct în contul asociației: Asociația Culturală La Două Bufnițe, RO29 PIRB 3701 7470 2400 1000, First Bank. Donează și dă mai departe, poate mai sunt persoane care doresc să susțină proiectele librăriei și asociației noastre.
  • SPONSORIZAȚI activitatea, dacă sunteți persoană juridică. Pentru detalii legate de pachetele de sponsorizare, vă rugăm să ne scrieți pe contact@ladouabufnite.ro.