În 2016, conform Barometrului de consum cultural, cel mai amplu studiu la nivel național care măsoară practicile, preferințele și tendințele consumatorilor de cultură din România, realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, aproape jumătate dintre români nu au citit nicio carte. Studiul relevă şi faptul că 32% din populaţie, la nivel naţional, nu a cumparat nicio carte ȋn 2016. Conştienți de această realitate şi dorind să generăm schimbare ȋn bine ȋn modul ȋn care românii percep lectura, ne propunem ca prin acest proiect să ducem cărțile mai aproape de copii din județul Timiș care citesc foarte mult și nu au posibilitatea financiară de a și le cumpăra. Ne propunem ca prin proiectul Cărțile te ajută să crești mai mulți copii din județul Timiș să se bucure de cărți noi la școlile lor și de ateliere distractive de lectură cu echipa Bufnițelor,  deoarece educația e foarte importantă și e cea care ne face viața mai frumoasă. Credem că cel mai important lucru pentru asociația noastră și pentru librărie rămâne întâlnirea dintre tinerii cititori și cărți, deoarece ceea ce le putem oferi prin evenimentele și activitățile pe care le facem poate influența relația cu lectura a generațiilor viitoare, de aceea ne propunem să ducem pachete de cărți la școlile din 6 sate din județul Timiș, să organizăm la fiecare vizită ateliere de lectură cu elevii școlilor și să organizăm o întâlnire cu cadrele didactice din fiecare școală pentru a discuta cu ei despre importanța cultivării obiceiului de a citi. Competențele pe care copiii le vor dobândi vor putea face apel și în alte contexte de viață sau de studiu sunt din zonele competențelor transversale – să lucreze în echipă, să comunice, să coopereze, să citească, etc; competențelor de alfabetism disciplinar – să observe, să citească, să scrie, să prezinte, să vorbească, competențelor de gândire critică – să pună întrebări, să facă conexiuni, să accepte și să ofere puncte de vedere diferite, să construiască un argument logic, etc; competentelor de gândire creativă – să recontextualizeze, să folosească imaginația, să recombine secvențe existente, să anticipeze. 

Dacă doriți să ne sprijiniți proiectul și să fim împreună un real sprijin pentru comunitate, vă invităm să:

  • DONAȚI o sumă de bani direct în contul asociației: Asociația Culturală La Două Bufnițe, RO29 PIRB 3701 7470 2400 1000, First Bank. Donează și dă mai departe, poate mai sunt persoane care doresc să susțină proiectele librăriei și asociației noastre.
  • SPONSORIZAȚI activitatea, dacă sunteți persoană juridică. Pentru detalii legate de pachetele de sponsorizare, vă rugăm să ne scrieți pe contact@ladouabufnite.ro.