Marți, 15 noiembrie 2022, ora 19.00, la Librăria independentă La Două Bufnițe (Timișoara, Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin), Radu Pavel Gheo intră în dialog cu Slađana Nina Perković, scriitoare invitată la cea de-a 3-a ediție a Rezidenței Literară La Două Bufnițe, care are loc în luna noiembrie 2022, la Timișoara.

Invitată la cea de-a treia ediție a Rezidenței Literare La Două Bufnițe care are loc luna aceasta, la Timișoara, vă propunem o întâlnire în care să o cunoașteți pe Slađana Nina Perković și să aflați nu doar povestea ei iugoslavă, ci și detalii despre cărțile sale – care nu sunt încă traduse în limba română. Cine altcineva ar fi mai potrivit decât Radu Pavel Gheo să o descoase și să ne-o dezvăluie pe Slađana?

E important să vă spunem că discuția va avea loc exclusiv în limba engleză.

Slađana Nina Perković (1981) este jurnalistă franco-bosniacă și scriitoare de ficțiune. După ce și-a încheiat studiile în Științe Politice la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a lucrat în principal pe post de corespondent de știri pentru instituțiile media din fosta Iugoslavie. Articolele ei au fost preluate de mai multe publicații europene, cum ar fi The Guardian. Astăzi, Sladjana este în mare parte dedicată carierei ei de scriitoare. A publicat o colecție de povestiri „Kuhanje” („Gătitul”) și romanul „U jarku” („În șanț”). „U jarku” a fost listat pentru Premiul NIN 2021, Premiul „Meša Selimović” și a fost menționat ca mențiune specială EUPL 2022. Slađana Nina Perković trăiește, lucrează și scrie între Banja Luka și Paris.

Ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, Rezidența literară La Două Bufnițe este prima rezidența literară din Timișoara și își propune să promoveze creaţia contemporană la nivel național și internaţional prin oferirea unor burse care acoperă cheltuielile de transport, cazare pentru o lună de zile în orașul de pe Bega și onorariu pentru 2 scriitori contemporani, încurajând astfel mobilitatea acestora și susținând proiectele la care lucrează. Cele două scriitoare invitate anul acesta în rezidență, Slađana Nina Perković și Svetlana Cârstean, vor locui timp de o lună de zile la Timișoara și vor scrie la cărțile pe care le au în pregătire. De asemenea, pe durata programului de rezidență, Librăria independentă La Două Bufnițe va organiza o întâlnire între cele două scriitoare și publicul timișorean. 

Rezidența Literară La Două Bufnițe este organizată de Asociația Culturală La Două Bufnițe și co-finanțat de European Union Prize For Literature.