Începând cu luna decembrie 2020, Lions Club Tymes 1266 Timișoara a lansat un nou proiect de implicare în comunitate care își propune să le aducă copiilor din mediul rural din județul Timiș cărți, povești și bucuria de a-și depăși barierele fizice. Proiectul se numește Mens sana in corpore sano, are 2 componente prin care își propune să aducă o schimbarea în viața de zi cu zi a copiilor prin donație de cărți către școlile selectate, ateliere de lectură și antrenamente tip crossfit cu elevii din aceste școli, componente coordonate, pe parte de cărți și lectură de Asociația Culturală La Două Bufnițe și de Ora lui Robert/Academia de Handbal Timișoara pe partea de antrenament fizic. În luna ianuarie 2022, Decathlon s-a alăturat proiectului, punând la dispoziție materialele necesare realizării activității fizice.

Vineri, 4 martie 2022, 30 de copii de la 3 școli din județul Timiș au participat la proiectul Mens Sana in Corpore Sano, organizat de Clubul Lions Tymes 1266 Timișoara. Astfel, elevi de la Școala Gimanzială Pădureni, Școala Gimanzială Satchinez și Școala Gimanzială Variaș au venit la Timișoara, la Baza Sportivă  nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara,  unde au participat la un atelier de lectură realizat împreună cu librăria independentă La Două Bufnițe și la o altfel de oră de educație fizică, realizată de handbalistul Robert Năstasie. La finalul celor 2 activități, elevii au fost recompensați cu o oră de distracție la Clubul Darianty din Moșnița Nouă. Elevii au fost însoțiți de înv. Adriana Vlad (Școala Gimneazială Variaș), înv. Ana Alecsei (Școala Gimnazială Satchinez) și înv. Petruț Ivănuș (Școala Gimnazială Pădureni).

Cărțile te ajută să crești, componentă a proiectului Mens sana in corpore sano, este o campanie care are ca scop donarea de cărți către copiii cu mai puține posibilități materiale, dar care citesc foarte mult și este coordonată de Asociația Culturală La Două Bufnițe. Prin Cărțile te ajută să crești, organizatorii și-au propus să apropie copiii de lectură și să le ofere acestora, la bibliotecile școlilor de care aparțin, cărți noi care să le stimuleze apetitul pentru lectură și creativitatea. Competențele pe care copiii le vor dobândi prin atelierele de lectură, care au loc online din cauza pandemiei, sunt zonele competențelor transversale, competențelor de alfabetism disciplinar și din zona competentelor de gândire creativă.

Ora lui Robert, cea de-a doua componentă a proiectului Mens sana in corpore sano, este un antrenament educativ pentru copii ce presupune mișcare fizică și joc combinând cele mai eficiente tehnici dintr-o mare varietate de exerciții sportive în jocuri practicate cu o intensitate relativ ridicată într-un timp scurt, cuprinse în structuri de antrenamente pentru copii care se va desfășura în primăvara anului viitor. Ora lui Robert, concept propus de handbalistul Robert Andrei Năstăsie este un antrenament tip crossfit, o activitate fizică privită ca un joc, cu noțiunile de efort și perseverență vor ajuta copilul să își dezvolte propriile modalități de a se autodepăși, de a se integra, de a face parte din grup și totodată, de a-și conștientiza valoarea individual care promovează ideea de comunitate, unde există încurajare, susținere și apreciere reciprocă în cadrul antrenamentelor.

Organizator: Lions Club Tymes 1266 Timișoara

Parteneri: Asociația Culturală La Două Bufnițe, Ora lui Robert, Academia de Handbal Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Salvați Copiii, Decathlon, Clubul Darianty.

Contact:

Telefon: 0799 704 111

Mail: raluca.selejan@gmail.com