Asociația Culturală La Două Bufnițe a fost înființată la începutul lui 2020 pentru a continua proiectele și evenimentele care au fost realizate de către fondatoarele și echipa librăriei independente La Două Bufnițe din Timișoara, în cei peste patru ani de la înființare.

Evenimentele și proiectele organizate până în prezent au făcut parte din domeniile culturii (literatură, artă, muzică, film, patrimoniu imaterial), științei, educației, sociale, acoperind diferite categorii de public de la copii la seniori, la diferite categorii socio-profesionale și pentru public local, național și internațional.

Deschisă în decembrie 2016, librăria independentă La Două Bufnițe a primit numeroase premii și distincţii, printre care Librarul Anului 2017 din partea Festivalului Internațional de Poezie și Muzică de Cameră ”Poezia e la Bistrița”, premiul de Regenerare Urbană din partea Asociației Urbaniștilor din România, filiala Timișoara și ”Premiul special pentru literatură” pentru modul curajos în care a înfruntat pandemia, devenind un exemplu de supraviețuire culturală în dificilele zile ale lockdownului de la Radio România Cultural. În 2017, librăria a devenit membră în European and International Bookseller Federation, o asociația profesională de librari din întreaga lume.

În anul 2020, Asociația Culturală La Două Bufnițe a implementat și a încheiat cu succes 8 proiecte. Finanțările pentru acestea au fost din surse private (donații) sau de la finanțatori publici: Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Premiul Uniunii Europene pentru Literatură .

Proiecte 2021:

  • Cărțile te ajută să crești /Consiliului Județean Timiș
  • Portret de librar /Ministerul Culturii
  • Rezidența literară La Două Bufnițe /Primăria Timișoara/Premiul Uniunii Europene pentru Literatură
  • Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara / Primăria Timișoara&Consiliul Județean Timiș&Ministerul Culturii
  • Mens Sana in Corpore Sano /Lyons Club Tymes 1266 – încă în desfășurare

Proiecte 2022

Pentru mai multe detalii despre proiecte și despre activitatea culturală a ong-ului nostru, vă rugăm să ne contactați:

  • Oana Doboși: oana.dobosi@ladouabufnite.ro
  • Raluca Selejan: raluca.selejan@ladouabufnite.ro