Fiind prima rezidența literară din Timișoara, Rezidența literară La Două Bufnițe își propune să promoveze și să încurajeze dezvoltarea literaturii române contemporane, începând cu sprijinul acordat autorilor ei. 

România este țara cu cele mai puține rezidențe de creație de acest fel, de aceea Rezidența literară La Două Bufnițe este un exemplu de proiect care își propune să sprijine dezvoltarea literaturii române contemporane prin asigurarea unui mediu propice pentru creație, timp de o lună de zile, pentru doi scriitori români contemporani, prin formarea publicului local spectator și cititor, prin creșterea accesului cetățenilor la actul cultural prin lecturile publice ale autorilor invitați și a dezbaterilor cu aceștia, prin dezvoltarea cooperării culturale internaționale și promovarea valorilor culturale locale și naționale în circuitul internațional al rezidențelor literare.

Scopul Rezidenței literare La Două Bufnițe este dezvoltarea literaturii române contemporane, realizând și asigurând un mediu propice pentru creație pentru doi scriitori români contemporani. Un prim obiectiv al acestei rezidențe este crearea, dezvoltarea și finalizarea unui proiect literar, în așa fel încât el să se transforme într-un bun cultural, într-o carte. Al doilea obiectiv este prezentarea a doi scriitori români publicului local și regional, prin lecturi publice, prezentări media și traduceri. Al treilea obiectiv este promovarea literaturii române la nivel internaţional prin crearea de legături cu celelalte rezidențe literare europene.  

Dacă doriți să ne sprijiniți proiectul și să fim împreună un real sprijin pentru comunitate, vă invităm să:

  • DONAȚI o sumă de bani direct în contul asociației: Asociația Culturală La Două Bufnițe, RO29 PIRB 3701 7470 2400 1000, First Bank. Donează și dă mai departe, poate mai sunt persoane care doresc să susțină proiectele librăriei și asociației noastre.
  • SPONSORIZAȚI activitatea, dacă sunteți persoană juridică. Pentru detalii legate de pachetele de sponsorizare, vă rugăm să ne scrieți pe contact@ladouabufnite.ro.