Sven Popović s-a născut la 19 septembrie 1989 în Zagreb, acum situat în Croația, dar pe atunci în Iugoslavia. Prozele sale scurte au fost publicate în antologia tinerilor scriitori croați („Bez vrata, bez kucanja“, Sandorf 2012), într-o colecție de proză scurtă „Record Stories“(Aquarius Records, 2011) și în diverse reviste și webzine precum Quorum, Zarez și Arteist. A contribuit ca jurnalist independent la mai multe reviste precum Zarez, Aktual și la revista de stânga austriacă Wespennest, precum și la scrierea de recenzii literare și de albume pentru diverse reviste web. Colecția sa de proze scurte „Ultima noapte” (Meandarmedia) a apărut în 2015 și a primit recenzii excelente. Mai multe dintre poveștile sale au fost incluse în „Best European Fiction 2017” (Dalkey Archive Press). A doua sa carte, „Uvjerljivo drugi”, a fost publicată în 2018 și a primit, de asemenea, recenzii excelente. „Last Night” urmează să fie publicat de Dalkey Archive Press în 2020.

În luna noiembrie a acestui an are loc prima rezidență literară din Timișoara, care își propune să promoveze și să încurajeze dezvoltarea literaturii contemporane începând cu sprijinul acordat autorilor ei. Marin Mălaicu-Hondrari, Philip Ó Cheallaigh și Sven Popović (Croația) sunt cei trei scriitori invitați la prima ediție a Rezidenței literare La Două  Bufnițe care se va desfășura în noiembrie, la Timișoara. Cei trei scriitori vor locui împreună, timp de o lună, într-o casă de creație care aparține familiei scriitorului timișorean Daniel Vighi și vor scrie la proiectele pe care le au în lucru, romane, traduceri, poezie sau proză scurtă.

România este țara cu cele mai puține rezidențe de creație de acest fel, de aceea Rezidența literară La Două Bufnițe este un exemplu de proiect care își propune să sprijine dezvoltarea literaturii române contemporane prin asigurarea unui mediu propice pentru creație, timp de o lună de zile, pentru trei scriitori contemporani prin dezvoltarea cooperării culturale internaționale și promovarea valorilor culturale locale și naționale în circuitul internațional al rezidențelor literare. Selecția scriitorilor participanți la rezidența literară aparține librăriei independente la Două Bufnițe din Timișoara. Rezidența literară La Două Bufnițe își propune să invite la Timișoara în fiecare an, timp de o lună de zile, trei scriitori contemporani din România și din Europa, fiind un proiect care contribuie la dezvoltarea literaturii contemporane.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Rezidența Literară La Două Bufnițe este un proiect susținut de Primăria Municipiului Timișoara.

Organizator: Asociația Culturală La Două Bufnițe

Parteneri: Casa Arthouse Lucrezia, Asociația Culturală Ariergarda, Fraktura Publishing House

Sponsori: Crossover, 888 Functional Monkeys