Încă de la deschiderea oficială, din 2016, librăria independentă La Două Bufnițe a fost un loc în care elevii și studenții au putut să facă voluntariat. Înainte de deschiderea librăriei, studenții voluntari au lucrat cot la cot cu echipa librăriei pentru a aranja spațiul pentru marea deschidere. Apoi, de-a lungul timpului, elevi, studenți sau părinți au venit spre noi să se își exprime dorința de a da o mână de ajutor, în timpul liber, la librărie, în regim de voluntariat.

Conform Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, prezenta lege reglementează participarea persoanelor fizice la activitățile de voluntariat desfășurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ, iar voluntariatul este un factor important în crearea unei piețe europene competitive a muncii și, totodată, în dezvoltarea educației și formării profesionale, precum și pentru creșterea solidarității sociale.

Programul de voluntariat la Bufnițe se desfășoară în funcție de programul celui care dorește sp beneficieze de experința de voluntariat, pri încheierea unui contract de voluntariat și prin stabilirea, de comun acord, a unei perioade de sfășurare și a unui program care trebuie respectat.

Pentru stagiul de voluntariat, trebuie să trimiteți un CV și o scrisoare de intenție în care să motivați dorința de a participa la stagiul de voluntariat al librăriei independente La Două Bufnițe pe raluca.selejan@ladouabufnite. La finalul stagiului de voluntariat, voluntarul va primi o diplomă însoțită de o scrisoare de recomandare din partea librăriei.